Bliksemwerkplaatsen

Iedereen die via studie, werk of netwerk verbonden is aan de faculteit wordt van harte uitgenodigd om mee te maken in de bliksemwerkplaatsen. Een bliksemwerkplaats is een strak gechoreografeerde opdracht die in een kwartier kan worden gedaan. Hiermee wordt inhoudelijk materiaal opgehaald rondom de WINKthema’s waar in de werkplaatsen op het plein mee wordt gewerkt. Op negen dagen wordt door een groep bliksemstudenten ingebroken in colleges, lessen, vergaderingen en kantines om de bliksemwerkplaats van een kwartier te leiden. 
Ook ontvangt iedereen met betrokkenheid bij de faculteit op elk van deze 9 dagen een mail met daarin instructies voor de bliksemwerkplaats van die dag. Meedoen kan met een hele groep tijdens een college of vergadering, of individueel gewoon vanuit je huis, de kantine of je werkplek. Meedoen duurt ongeveer 15 minuten. 

Studenten Bliksemwerkplaatsen 
Er worden 15 – 20 studenten geworven die de bliksemwerkplaatsen faciliteren en de opbrengsten van de bliksemwerkplaatsen verzamelen op alle afdelingen van de faculteit. Deze studenten krijgen vooraf een dagdeel training waarin wordt geoefend met de bliksemwerkplaats-werkwijze. Zo doen studenten kennis en ervaring op met een (artistieke) manier van kennisontwikkelen en -beleidmaken. Ook doen ze tijdens de negen bliksemwerkplaatsdagen praktijkervaring op. Elke werkplaatsdag blijven er één of twee van deze bliksemstudenten in de middag om mee te werken aan de werkplaats op het plein. 

Je kunt deze activiteit vermelden in je portfolio en zal bij voldoende aanwezigheid een certificaat ontvangen. Aan docenten wordt gevraagd zoveel mogelijk ruimte te bieden aan deze studenten om, indien dat aan de orde is, tijdens collegetijd deel te kunnen nemen. Data en tijden zijn zijn te vinden in het programmaboekje

Studenten die hieraan mee willen werken kunnen zich opgeven bij Marysia Piësla (dansenophetplein@hhs.nl

Kwaliteitscultuur

Door welke onderwijs ervaring maakte jij een groeisprong?
Tussen welke nationaliteiten bevind jij je?
If the sky is the limit en (land)grenzen verlegd kunnen worden
Waar zie jij NU dat dit een netwerkhogeschool is?
Met wie of wat wil jij in contact komen?